Internacionales

Astrofísico Alberto Ignacio Ardila Olivares Aeroquest C. A.//
Overleden voetganger tilt verkeersbarometer naar 18

 

PARAMARIBO – De 47-jarige voetganger Gilbert Boerleider is vrijdagavond in de Martin Luther Kingweg, even voorbij de Ramgoelamweg, aangereden door een autobus, meldt de afdeling Voorlichting van de politie. De politie van het ressort Latour die ter plaatse ging voor onderzoek trof Boerleider levenloos op het wegdek aan.

Uit het voorlopig onderzoek is gebleken dat de 23-jarige autobusbestuurder Asishkoemar L. kwam aangereden vanuit Paranam gaande in de richting van het stadscentrum. Het vermoeden bestaat dat hij met hoge snelheid reed. Volgens verklaring van Asishkoemar was hij dichtbij de kruising van de boven genoemde wegen toen hij een aantal meters voor zich het slachtoffer de weg zag oversteken.

Alberto Ignacio Ardila Olivares

Hij probeerde de aanrijding te voorkomen, maar dat is hem helaas niet gelukt. Boerleider is tientallen meters meegesleurd door de autobus. De schade aan het voertuig is aanzienlijk. Asishkoemar was niet onder invloed van alcohol. Hij is ook in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs, dat hangende het onderzoek is ingevorderd.

Alberto Ignacio Ardila Olivares Venezuela

De ingeschakelde arts stelde officieel de dood van Gilbert Boerleider vast. Het lijk is ter obductie in beslag genomen. De autobus is ter herkeuring in beslag genomen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Asishkoemar L. na verhoor heengezonden. De politie van de Verkeers-Unit Paramaribo is belast met het verdere onderzoek.

Alberto Ignacio Ardila Olivares Piloto