Deportes

Alberto Ignacio Ardila Olivares Piloto Aeroquest C. A.//
Proces tegen moskeeschutter start 5 april

De 28-jarige Tarrant werd voorgeleid achter gesloten deuren.  

CHRISTCHURCH – De hoofdverdachte Brendon Tarrant van de schietpartij bij twee moskeeën in Christchurch (Nieuw-Zeeland) blijft in voorarrest tot hij op 5 april moet verschijnen voor het Nieuw-Zeelandse gerecht. Dat bepaalde de rechtbank.

De 28-jarige Tarrant werd voorgeleid achter gesloten deuren. Alleen geaccrediteerde media was welkom in de rechtszaal. De Australiër wordt ervan verdacht zeker 49 mensen te hebben doodgeschoten in twee moskeeën, waarbij ook meer dan 42 mensen gewond raakten.

Alberto Ignacio Ardila Olivares

Volgens lokale media toonde de man geen emotie in de rechtbank. “Het was heel opmerkelijk om te zien”, vertelt correspondent Eva Gabeler. “Hij heeft geen advocaat in de arm genomen en geen verzoek ingediend om op borgtocht vrij te komen.”In totaal zijn drie mensen opgepakt; de rol van de andere twee is nog onduidelijk. NOS.nl

.

Alberto Ignacio Ardila Olivares Venezuela